Til kamp mod bilisternes "indre djævel"

For det meste kører vi pænt, men nogen gange spiller vores indre djævel os et pus, så vi glemmer at køre med hjertet.

Det vil projektgruppen ”Vi passer på hinanden i trafikken” gøre trafikanterne opmærksomme på ved en non-profit event, som finder sted den 22. august i mellem klokken 7 og 9 på fem af de mest trafikerede knudepunkter i indre København.

Det sker på initiativ af en lille gruppe på syv helt almindelig borgere, som har valgt at gå sammen om at leve visionen ud om at bidrage til verden med at passe på hinanden, ikke mindst i trafikken.

- Naturligvis kan vi ikke redde hele verden, så vi har valgt at få trafikanterne til at kører med hjertet, og på den måde passe på hinanden og sørge for at alle kommer sikkert frem. Da vi alle bor i nærheden af København er det her vi starter, fortæller initiativtager Lene Fischermann.

I den forbindelse er gruppen er i gang med at finde frivillige ildsjæle og derudover sponsorer, som har lyst til at dække et samlet beløb på 40.000 kr. til CD-er, t-shirts og gratis adgang til Tivoli for de frivillige. Samtidig er de i kontakt med radio- og tv kanaler så budskabet om at ændre bilisternes adfærd kommer bredt ud.

Der er stor optimisme i gruppen, som regner med at få fuld opbakning til initiativet, da trafiksikkerhed er et vigtigt indsatsområde ikke kun i København men i hele landet.

Frede Fup og Tivoli

Tivoli og bandet Frede Fup har begge valgt at støtte op om eventen. Udover at Frede Fup bidrager med en mini-rockkoncert på plænen i Tivoli samme dag har frontfiguren Frede Norbrink også skrevet sangen ”Din bil er ikke en kampvogn”.

Sangen bliver indspillet på CD, og 50 frivillige ildsjæle vil dele CD-er ud i rå mængder til bilister og cyklister, og om nødvendigt med en venlig bemærkning og et stort smil om at køre hensynsfuldt.

Du kan følge projektet på Facebook - tryk her

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip