Til middag sænker stilheden sig over Bruxelles

I Bruxelles bliver der onsdag klokken 12.00 holdt et minuts stilhed for ofrene for tirsdagens bombeangreb i den belgiske hovedstad, hvor mindst 30 mennesker blev dræbt. Det oplyser lokale myndigheder ifølge AFP.

- Jeg vil opfordre folk til at holde et minuts stilhed til minde om ofrene for 22. marts, siger Bruxelles-politikeren Rudi Vervoort.

Belgiens premierminister, Charles Michel, og landets kong Philippe deltager i mindeceremonien i det såkaldte europæiske kvarter, hvor EU-institutionerne ligger tæt og hvor også metrostationen Maelbeek, hvor et af selvmordsangrebene fandt sted, ligger.

Det oplyser det belgiske kongehus.

Store dele af verden er i sorg efter det koordinerede angreb, og allerede tirsdag blev der i flere lande holdt et minuts stilhed til minde for ofrene.

Det skete blandt andet på rådhuset i Madrid, i det irske parlament, i Repræsentanternes Hus i USA og ved en baseballkamp i Havana, hvor den amerikanske præsident, Barack Obama, og Cubas præsident, Raul Castro, var blandt tilskuerne.

I Paris, der ligeledes blev ramt af et blodigt angreb i november sidste år, viste man sin sympati ved at oplyse Eiffeltårnet i farverne fra det belgiske flag: Sort, gul og rød.

Det samme var tilfældet for Trevi-fontænen i Rom og ved Brandenburger Tor i den tyske hovedstad, Berlin.

Herhjemme var statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag forbi den belgiske ambassade i København, hvor han lagde en buket blomster for at vise sin respekt.

- Vi føler med Belgien og græder med Belgien, lød det fra statsministeren.

Mindst 30 mennesker blev dræbt og omkring 200 såret i tirsdagens bombeangreb i Zaventem-lufthavnen og i et tog ved metrostationen Maelbeek i hjertet af Bruxelles' EU-kvarter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip