Tilbage til rødderne: Videncenter for historieformidling til Jelling

Siden marts 2010 har regionsrådsformand Carl Holst (V) og det syddanske regionsråd kæmpet for at få et nationalt videncenter for historie og kulturarv placeret i Jelling. Nu har kampen båret frugt.

- Jeg har gennem tiderne skrevet breve til tre undervisningsministre for at fremme ideen om centret. Etableringen af centret har også indgået i både tidligere folkeskoleforhandlinger og finanslovsforhandlinger, og regionsrådet har haft sat penge af til projektet. Derfor er jeg en glad mand nu hvor centret endelig bliver til virkelighed i Jelling, siger regionsrådsformand Carl Holst og fortsætter:
- Danmarks dåbsattest – Harald Blåtands store Jellingsten – står ved kirken i Jelling, og Danmarkshistorien nærmest vælter op af jorden i byen i disse år. Det siger alt om, hvorfor det netop er oplagt at placere et nationalt videncenter for historieformidling her.

Har haft afsat 1,5 millioner
Det er tanken, at centeret skal gøre viden om historie og kulturarv lettilgængelig og let omsættelig for skoleelever, studerende og lærere og dermed styrke undervisningen om den danske historie og kultur.
Regionsrådet afsatte 1,5 mio. kr. på sit budget for 2011 som et bidrag til at få videncentret etableret i Jelling. De penge er røget tilbage i den store regionskasse, men Carl Holst vil nu undersøge, om regionsrådet igen er indstillet på at støtte etableringen af centret med et tilsvarende beløb, hvis det viser sig nødvendigt.

 

Dagens Gossip