Tilbud fra politiet: Spot en tyv og få 1.000 kroner i dusør

Jørn Møller Nielsen. Foto: Københavns Vestegns Politi.

Københavns Vestegns Politi lokker nu med en dusør i kampen mod de mange indbrud i juledagene.

Hvert år ved juletid sker der mange indbrud, og Københavns Vestegns Politi beder derfor nu borgerne om at holde øje med tyve og alarmere politiet.

- Det er vigtigt, vi straks får at vide, hvis der er unormal aktivitet i et boligområde, siger politikommissær Jørn Møller Nielsen, der er leder af indbrudsgruppen hos Københavns Vestegns Politi.

Hans folk arbejder målrettet med at gøre livet surt for indbrudstyve og er afhængige af tip fra borgerne. Hurtige opkald fra kvikke borgere fører nemlig ofte til, at en tyveknægt ryger bag tremmer.

- Hold øje med mistænkelige personer, som lusker rundt uden ærinde. Eller køretøjer, du ikke plejer at se, eller som kommer på usædvanlige tidspunkter, siger Jørn Møller Nielsen.

- Og ring hurtigt, siger han.

Du kan ringe Alarm 1-1-2, hvis det er akut ved eksempelvis igangværende indbrud. Ellers til politiets almindelige nummer 114.

Og nu lokker politiet også med en dusør for at få fat i tyvene.

- Vi tager indbrud alvorligt. Kommer der et borgertip, som fører til et konkret resultat og at vi opklarer et indbrud, så vil jeg indstille vedkommende til dusør, siger Jørn Møller Nielsen.

Det er politidirektøren, som beslutter, om dusøren kan gives. Den består typisk af 1.000 kroner og et rosende brev overrakt af politidirektøren personligt.

Dagens Gossip