Tilfældighed kan stemple boligområde som ghetto

Det er den uheldige konsekvens af sidste uges boligaftale mellem regeringen, Venstre og Liberal Alliance, der indeholder nye kriterier for, hvornår en boligblok kan defineres som ghetto.

Avisen har gennemgået grundlaget for den nye ghettooversigt, og ifølge eksperter er det tilfældigheder, som afgør, hvem der havner på den udskældte liste.

Jennumparken i Randers er ifølge de nye kriterier en ghetto, fordi der i 2010-2011 i gennemsnit boede cirka 24 dømte i området. Havde der boet en mindre, var Jennumparken gået fri.

»Stemplet er dårligt for boligområdet og beboerne, som pludselig bliver sat i bås. Men også i forhold til boligsøgende, som siger: »Hold da op, det er vist ikke dér, vi skal flytte hen,« siger Jan Guldmann, der er formand for bestyrelsen i RandersBolig, som Jennumparken hører under.

Derimod står Bispehaven i Aarhus til at blive slettet fra ghettolisten, men hvis bare én ekstra dømt person havde haft adresse i det uroplagede område i perioden 2010-2011, ville det fortsat være en ghetto.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

De nye kriterier rammer ved siden af virkeligheden, mener Knud Erik Hansen, der er seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut.

»Det er absurd, hvor lidt der skal til for at komme på listen. Det bliver tilfældigheder,« siger han.

Ifølge by- og boligminister Carsten Hansen (S) skulle aftalen sikre en mere »nuanceret« liste, men det er ifølge boligselskaberne ikke sket.

Ministeren erkender, at »ganske få personer« kan udløse ghettostemplet, men fastholder, at en liste er god til at se »problemerne i øjnene«.

»Men der vil altid være grænsetilfælde,« siger han til Jyllands-Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip