Tilfreds finansminister: Vi har kæmpet at sikre dansk EU-rabat

Finansminister Bjarne Corydon (S) er godt tilfreds med, at EU's langtidsbudget for 2014-2020 nu er endeligt faldet på plads.

Det siger han tirsdag, efter at EU-Parlamentet har givet sin endelige godkendelse til EU's samlede langtidsbudget fra 2014 til 2020, hvori Danmark får sin rabat på EU-kontingentet.

- Europaparlamentets vedtagelse af det flerårige budget var den sidste store brik, der faldt på plads, for at Danmark formelt er sikret en rabat på en milliard kroner hvert år fremover.

- Regeringens ministre med statsministeren i spidsen har kæmpet af al kraft for at opnå rabatten, og derfor er det ikke kun kommunalvalget, der gør dagen i dag til noget særligt - det gør afstemningen i Europaparlamentet også, siger han.

Budgetrammen har været genstand for lange og hårde forhandlinger mellem medlemslandene og EU-Parlamentet, da der har været uenighed om, hvordan pengene skal prioriteres.

Det er som udgangspunkt medlemslandene, der beslutter den samlede størrelse for budgetrammen.

Samlet er de næste syv års EU-budget endt med en ramme på lige knap 1000 milliarder euro - eller lidt under 7500 milliarder kroner - hvilket er mindre, end EU-Parlamentet egentlig havde håbet på.

At der bliver skåret ned på EU's udgifter, synes finansministeren imidlertid er rigtig positivt.

- Jeg glæder mig over, at det flerårige budget betyder, at EU - ligesom medlemslandene har gjort det i årevis - er blevet tvunget til at prioritere deres midler skarpt, så hver en euro bruges, hvor den gør mest gavn, siger Bjarne Corydon.

Han henviser til, at forskning og infrastruktur opprioriteres i den nye budgetramme - delvis på bekostning af "støvede støtteordninger og landbrugsstøtte".

- Det mener jeg er den rigtige og ansvarlige vej at gå, også selvom det naturligvis har mødt en del modstand undervejs, siger Bjarne Corydon.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip