Tilfreds Thomas Banke: Jeg har dummet mig

Politiet har nu konkluderet, at det ikke vil være muligt at få Banke dømt i retten.

»Jeg har vidst og hele tiden sagt, at jeg ikke havde begået noget kriminelt. Jeg har erkendt, at jeg har sjusket, og det har jeg beklaget igen og igen. Men jeg kunne ikke drømme om at lægge kommunekassen til last. Det har jeg politiets ord for nu, og det er jeg glad for,« siger Thomas Banke til Fredericia Dagblad.På sin Facebook-profil uddyber han dog, at han fortsat ærgrer sig over hele forløbet og er ked af sine handlinger, som han selv betegner som »sjusk«.»Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke på noget tidspunkt har været i tvivl om min egen uskyld i forhold til de anklager, der blev rettet imod mig. Jeg har aldrig forsøgt at fuske i mit virke som borgmester, men der er - som jeg blankt har erkendt og undskyldt for - blevet sjusket i forbindelse med nogle administrative forhold i min embedsførelse,« skriver Thomas Banke.

»Det er naturligvis, i bagklogskabens lys, rigtigt dumt, og der er intet jeg hellere ville end at ændre de forhold. Men det må stå tilbage som en gevaldig lærestreg,« skriver den tidligere borgmester.

Politiet undersøgte kreditkorthævninger for i alt 16.802 kroner, kørselsgodtgørelse for i alt 24.143 kroner og køb af DSB-klippekort for i alt 12.382 kroner, men har altså ikke fundet, at der var grundlag for at tiltale Thomas Banke.

Politiet har ikke efterforsket anmeldelserne om morfinmisbrug, »da der ikke er godtgjort en rimelig formodning om, at et strafbart forhold er begået«. Det har desuden ikke været muligt for politiet at påvise, at Thomas Banke skal have kørt bil i morfinpåvirket tilstand.

Byrådet i Fredericia udtrykte i december sidste år mistillid til Thomas Banke, og efter nogle turbulente uger - og hårdt presset af blandt andre partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) - valgte Banke at gå af som borgmester.

Dagens Gossip