Tilfreds Tinkoff-Saxo-chef: Styrt hæmmer ikke Contador

Selv om Alberto Contador ikke kom tættere på top-3 på torsdagens 18. etape af Tour de France, gav hans præstation alligevel grund til tilfredshed hos Tinkoff-Saxo-lederne.

For spanieren var ikke hæmmet af det styrt, som han var ude for på en nedkørsel dagen før, og som ved den lejlighed kostede mere end to minutter til favoritterne.

- Vi var ikke sikre på, om hans indsats ville blive påvirket af styrtet. Heldigvis så det slet ikke ud til at have indvirkning, siger sportsdirektør Sean Yates.

- Planen var at forsøge at vinde tid på folkene foran ham, især Geraint Thomas og Alejandro Valverde, som ligger nummer tre og fire. Det gjorde han ikke, men hans præstation giver gode løfter for i morgen, mener Yates.

Prioriteringen for Tinkoff-Saxo er klar før de sidste bjergetaper fredag og lørdag: Jagten på etapesejre er skudt i baggrunden. Nu skal alle kræfter sættes ind for at bringe Contador op blandt de tre bedste, når Tour de France slutter på søndag.

- Hovedmålet er at klatre op på podiet, men det er en svær klatretur. Vi ser, hvordan hold kæmper for bare at komme i top-10. Ingen lader en topplacering gå fra sig uden hård kamp, siger Yates.

Han er overbevist om, at Contadors deltagelse i Giro d'Italia i maj bærer en stor del af skylden for, at spanieren aldrig for alvor har kunnet true Chris Froome i Touren.

- Det viser, at det er meget svært at vinde begge de løb. Det, vi har set fra Alberto, har i mine øjne meget at gøre med, at han er udmattet.

- De andre favoritter ankom med friske ben, og Tour de Frances første 10 etaper var hårde. Der var ingen plads til at restituere og køre sig i gang. Der skulle bruges en frygtelig masse energi allerede inden bjergene, siger Sean Yates.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip