Tilfreds VM-sølvvinder gav sit yderste

Otte sekunder og 66 hundrededele. Det var, hvad der adskilte den danske U19-rytter Mathias Krigbaum fra øverste trin på VM-podiet efter juniorrytternes VM-enkeltstart i italienske Firenze.

Men har man så vundet sølv eller misset guld?

- Det er lidt en kombination. For det er jo ærgerligt at sidde i hot seat (den førende rytters plads, red.) og miste den, men på den anden side kunne jeg ikke have kørt stærkere. Så jeg er tilfreds med den præstation, jeg lavede. Og hatten af for Igor, der kørte rigtigt stærkt, siger Mathias Krigbaum.

Verdensmester på enkeltstarten for juniorer blev Igor Decraene fra Belgien, der kørte ruten i 26,56.83 minutter, mens Mathias Krigbaum kom ind i 27,05.49.

Selv om det måske ikke lyder af den store forskel, erkender den danske rytter, at han ikke efterfølgende har kunnet finde de ni sekunder, når han tænker sin indsats igennem.

- Jeg kunne måske have fundet et enkelt sekund i et sving, men det er også det. Måske kunne jeg have slået ham en anden dag. Men ikke i dag. Jeg gav mit yderste, og det er heller ikke sådan, at jeg er utilfreds med præstationen. Men når man ligger deroppe, så er det jo guldet, man går efter, siger Mathias Krigbaum.

Da VM-ruten i Firenzes gader har mange skarpe sving, har det danske landshold lagt vægt på at træne Mathias Krigbaums teknik i forhold til at bremse sent og give den gas ud af svingene. Og det gav bonus, føler danskeren, ligesom han er glad for, at han ofrede sin nattesøvn i jagten på ædelt metal.

- Jeg har været oppe klokken fem hver morgen for at træne ruten, mens der ikke var nogen biler på vejene, for at prøve sving og teste ruten. Det har været en god investering, fortæller Mathias, der heldigvis havde husket sine cykellygter.

- Morgentræningen foregik i mørke, men det er det, der skal til, hvis man gerne vil gøre sig. Jeg ville have fortrudt, hvis jeg ikke havde gjort det, siger han.

Med sølvet i enkeltstarten i Firenze og VM-guld i parløb på bane for U19-ryttere i august kan Mathias Krigbaum se tilbage på en sæson i stor succes. Men fremtiden skulle gerne give mere af samme slags.

- Jeg håber da ikke, det er det sidste store resultat, jeg kan lave, siger VM-sølvvinderen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip