Tilhængere af Sanders i sammenstød med politi

Det kom tirsdag til sammenstød mellem tilhængere af Bernie Sanders og kampklædte politifolk, efter at Hillary Clinton var blevet formelt nomineret som Demokraternes præsidentkandidat på partiets konvent i Philadelphia.

Uden for Wells Fargo Center, hvor partiets medlemmer er samlet frem til torsdag, blev adskillige demonstranter anholdt, og i mindst et tilfælde brugte en betjent peberspray mod en Sanders-tilhænger.

Selv om Bernie Sanders har opfordret sine tilhængere til at bakke op om Clinton, så har tusindvis af aktivister ifølge de amerikanske medier været på gaderne i storbyen for at vise deres støtte til senatoren fra Vermont og hans progressive politiske program.

Kort tid efter at Hillary Clinton blev den første kvinde til at blive nomineret til præsidentposten for et af de to store partier i USA, udvandrede en stor gruppe delegerede og Sanders-tilhængere fra konventet for at lave en sid-ned-demonstration i et af de mange telte, der er forbeholdt medierne.

På fredelig vis ville de vise deres utilfredshed med, at Det Demokratiske Parti havde udelukket dem, forklarede de. Flere af dem havde sat et plaster for munden.

- Det var ikke et konvent. Det var en fire dage lang fest for Hillary. Og vi var ikke velkomne, siger Lis Maratea, en delegeret fra delstaten New Jersey under protesten i medieteltet til nyhedsbureauet AP.

- Vi blev behandlet som spedalske, tilføjer hun.

De mest utilfredse har de seneste dage markeret sig under sloganet "Bernie or Bust". I stegende hede travede de tirsdag gennem Philadelphias gader for at vise deres støtte til Sanders.

Tidligt på aften havde en stor gruppe samlet sig ved en undergrundsstation tæt på konvent-arenaen.

- Vi har alle den her urealistiske drøm om, at demokratiet er i live i USA. Hillary fik ikke nomineringen. Nomineringen blev stjålet, siger Cory James, en universitetsstuderende, der som mange andre unge amerikanere støtter Sanders, til AP.

/ritzau/

Dagens Gossip