IS-tilknyttet gruppe lægger video af bortført franskmand ud

En militant gruppe i Algeriet, der er tilknyttet Islamisk Stat (IS), har angiveligt bortført en franskmand og truer med at henrette ham, medmindre Frankrig stopper dets luftangreb på IS i Irak.

I en video beder franskmanden præsident François Hollande om at indstille angrebene. Videoen er endnu ikke blevet bekræftet, oplyser det franske udenrigsministerium.

I videoen opgiver manden sit navn, alder og fødselsdato og siger, at han ankom til Algeriet den 20. september og blev bortført dagen efter.

- Jeg er i hænderne på Jund al-Khalifa, der er en bevæbnet algerisk gruppe. Denne bevæbnede gruppe beder mig bede Dem (præsident François Hollande red.) om ikke at gribe ind i Irak.

- De holder mig som gidsel, og jeg beder Dem, hr. præsident, om at gøre alt for at få mig ud af denne slemme situation, og jeg takker Dem, siger han i videoen.

Islamisk Stat har tidligere advaret om, at den ville målrette angreb mod Frankrig.

Det er sket ved at opfordre jihadister til at udføre terrorangreb mod de lande, som bekæmper bevægelsen, der vinder frem på slagmarkerne i Irak og Syrien.

Flere end 130.000 kurdere er i løbet af weekenden flygtet fra det nordlige Syrien mod Tyrkiet, efter at Islamisk Stat har indtaget op mod 100 landsbyer i regionen.

Tidligere mandag bad Frankrig dets statsborgere, som bor eller rejser i udlandet, om at udvise forsigtighed.

Der er sendt et notat rundt til landets ambassader i 30 lande i Afrika og Mellemøsten.

Sammen med USA var Frankrig det første land til at rette en militær aktion mod Islamisk Stat.

Frankrig har afvist at rette luftangreb mod Syrien, hvor IS også vinder frem, og fortsætter i stedet med at yde støtte til den moderate opposition i landet.

Luftangrebene mod Irak sker på anmodning fra styret i Bagdad, lyder det.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip