Tillid betyder alt

Christan Gytkjær er flyvende i sin norske klub Haugesund. Forleden scorede han hattrick mod de kriseramte mestre Molde, og han topper nu topscorerlisten i Tippeligaen med seks mål i otte optrædener.

Den 23-årige dansker nyder tilværelsen i den norske kystby, hvor han for alvor har fået gang i karrieren. Den tidligere FCN-spiller havde et par magre år i Farum, hvor det i to sæsoner ikke blev til så meget spilletid, som han kunne ønske. Efter lejeophold i AB og Sandnes Ulf i Norge, fik han i januar en fireårig kontrakt i Haugesund.

- Det har været super, og har på ingen måde fortrudt, at jeg valgte Haugesund. Det er en super hyggelig by og nogle dejlige holdkammerater, så jeg trives helt sikkert. Jeg synes vi har et rigtig spændende hold og har flere gode spillere på flere positioner, så jeg glæder mig til at se, hvad det kan blive til, siger Christian Gytkjær. Betaler tilbage med mål

I Sandnes var han med otte mål i 12 kampe med til at redde klubben fra nedrykning og han har ikke stoppet målscoringen i Haugesund. Om det er den norske spillestil, der er skyld i de mange mål er ikke til at sige, men en ting har i hvert fald hjulpet ham.

- Jeg har fået tillid både i Sandnes og i Haugesund, og det er vigtigt for mig. Og så er det jo dejligt, at jeg kan betale lidt igen med nogle mål, siger han.

Uden for banen trives han også fint. Han har fået dansk selskab i klubben af hans tidligere holdkammerat, Henrik Kildentoft og med direkte fly hjem til København er der ikke langt hjem til familien.

- Det er en hyggelig by og nogle gode gutter, så jeg keder mig ikke i hvert fald. Jeg er faldet rigtig godt til, så har ikke så meget at klage over og er godt tilfreds, siger han. Det helt rigtige valg

Da det stod klar for ham, at han skulle væk fra Nordsjælland skulle der lidt overvejelse til om han skulle fortsætte i Danmark, før det blev Norge.

- Det er altid pissesvært, og altid et sats. Man ved aldrig hvad, der er det rigtige før man prøver det, og man kan jo ikke bare slå op i en bog og finde det rigtige svar. Så det var lidt til mavefornemmelsen, siger Gytkjær, der dog ikke er i tvivl om, at Haugesund var det rigtige valg

- Haugesund var den klub, der viste den største interesse lige fra starten. Det var det vigtigste for mig, at komme et sted hen, hvor der er folk, der tror på mig, og hvor jeg ville få meget spilletid. Det har været det rigtige valg, siger han.

Dagens Gossip