Tillidsfolk på slagterier takker nej til lønnedgang

Skrevet af admin

20/02/2014

Dagens topnyheder

Først stemte de nej, så dukkede forslaget op igen. Og nu afvises det så af tillidsfolkene.

Der er tale om lønnedgang til landets slagteriarbejdere på Danish Crowns slagterier. Sidste år blev de bedt om at gå ned i løn i en periode for at skaffe penge til modernisering af dansk svineavl.

Det forslag blev dog ikke gennemført, da de ansatte på slagterierne stemte nej til det.

Men siden blev der gjort endnu et forsøg. Danish Crown kom med et nyt forslag, der blandt andet betød, at lønstigningerne bliver fastfrosset indtil 2018.

Ud over at fastfryse lønstigningerne skulle slagteriarbejderne betale fem procent af deres løn til et selskab, der skal sikre, at der bliver produceret flere svin i Danmark.

Samtidig var det meningen, at nyansatte slagteriarbejdere i de første fire år får 10 kroner mindre i timen end i dag.

Men nu skriver Dagbladet Ringsted, at Danish Crowns tillidsrepræsentanter har afvist slagteriets udspil.

Begrundelsen er, at fagbevægelsens jurister har vurderet, at udspillet strider mod overenskomsten, og det er netop den lave løn til nyansatte, der er problemet.

- Det er blevet totalt afvist. Jurister har kigget på det, og det er for vidtgående. Det strider direkte mod overenskomstens rammer, siger Henrik Tonnesen, der er formand for Fødevareforbundet NNF's afdeling for Sjælland og øerne, til Dagbladet Ringsted.

Henrik Tonnesen siger, at det ikke er op til Danish Crown og tillidsrepræsentanterne at forhandle om udspillet, men at sagen hører hjemme hos Dansk Industri og NNF.

Han forventer, at sagen vil komme på dagsordenen, når parterne begynder at forhandle ny overenskomst for slagteriarbejderne i næste uge.

Avisen oplyser, at Danish Crown ikke ønsker at kommentere igangværende forhandlinger.

/ritzau/