Tillidskrise på taleradio

Radiostationen, der har Berlingske Media som medejer, er garanteret faste indtægter fra licensmidlerne frem til 2019, men det har ifølge stationens journalister ikke forhindret ledelsen i at rode rundt i økonomien. Journalisterne har fredag besluttet at nedlægge arbejdet i protest mod, hvad tillidsmand Rasmus Mark Pedersen betegner som »eklatant amatøragtig økonomistyring«.

»Det burde være det letteste i verden at administrere Radio24syvs økonomi. Vi kender budgettet de næste mange år, men alligevel har vi set mange eksempler på, at ledelsen ikke har styr på udgifterne,« siger tillidsmanden.

Han fortæller, at medarbejderne ikke længere føler, at de kan stole på ledelsen. Det gælder især i forhold til programplanlægningen.

»En ny medarbejder har lige fået lukket sit program. To andre er blevet omplaceret fra et rigtig godt samtaleprogram og sidder nu og klippe-klistrer i andres programmer. I slutningen af april blev en medarbejder, som blev fastansat 1. januar, fyret med begrundelsen økonomi,« fortæller Rasmus Mark Pedersen.

»Ledelsen lave en masse små hovsa-besparelser, og selv om de siger, det er slut, kommer der hele tiden flere. Folk føler sig simpelthen utrygge,« siger han.

Radiodirektør Jørgen Ramskov siger til Berlingske Nyhedsbureau, at han ikke ønsker at diskutere med medarbejdernes repræsentant gennem medierne, men han afviser, at ledelsen mangler kontrol med radiostationens økonomi.

»Vi har leveret et fint og fornuftigt regnskab i 2012, og det kommer vi også til at gøre i 2013. Men vi er stadig en ny radio, så når vi sætter nogle ting i gang, der ikke fungerer, bliver vi nødt til at justere og ændre programfladen,« siger Jørgen Ramskov.

Den berømte dråbe, der fik journalisternes bæger til at flyde over og nedlægge arbejdet, var opsigelsen af deres lokalaftale, der blandt andet sikrer dem afspadsering, når de arbejder på døgnets skæve timer.

Ifølge tillidsmand Rasmus Mark Pedersen er der tale om en spareøvelse, men det afviser radiodirektøren.

»Vi har opsagt lokalaftalen med henblik på at forhandle en ny på plads. Den gamle aftale var alt for rodet, så vi har valgt at gøre rent bord og vil nu lave en mere præcis aftale, så det bliver nemmere at se, hvad den koster,« forklarer Jørgen Ramskov.

Radio24syvs journalister forventer at genoptage arbejdet tidligt lørdag morgen. Det forudsætter dog, at der ikke kommer yderligere sparetiltag fra ledelsens side, understreger tillidsmanden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip