Tillykke: I dag ville Dirch Passer være fyldt 90 år

Dirch Hartvig Passer blev født den 18. maj 1926. Han kom til at sprede rigtig meget glæde og mange smil, før han døde som 54-årig i 1980.

Det begyndte for alvor med samarbejdet med revydirektøren Stig Lommer, som lod den unge mand bestige scenen på ABC Teatret. Her fik Dirch Passer sit gennembrud i “Slap af”.

Især hans crazykomik - en form for absurdteater - i samarbejdet med Kjeld Petersen var med til at slå ham fast som en af Danmarks største komikere.

Komikerpartneren Kjeld Petersens pludselige og meget tidlige død i 1962 rystede Dirch Passer i stor grad. I fem år trak han sig fra revyscenen og brugte meget tid i sit sommerhus for at blive ude af mediernes søgelys. 

I 2011 spillede Nikolaj Lie Kaas rollen som den afholdte skuespiller i filmen Dirch, hvor omdrejningspunktet var forholdet mellem komikeren og Kjeld Petersen, som satte sig store spor hos dem begge.

Efter Dirch Passer trak stikket ud oven på Kjeld Petersens død, ventede endnu en storhedstid på scenen. Da Dirch Passer vendte tilbage til Cirkusrevyen, var publikum mere end klar til hans genkomst.


Hvem husker ikke sketchen om den tossede ornitolog? “Er det en mudderklire?!” 

Det var ikke kun på scenen, Dirch Passer gjorde sig gældende. Han har også spillet med i et hav af danske film og folkekomedier. Her havde han også igennem flere år et tæt makkerskab med Ove Sprogø.

Dirch Passer var gift to gange og havde flere længere forhold. Første ægteskab var med skuespiller Sigrid (Sitter) Horne Rasmussen. Han levede desuden sammen med skuespiller Judy Gringer og blev efter det forhold gift med Hanne Bjerre Pedersen.

Læs også: Kendte danskere: Det betød Dirch Passer 

I 1980 havde han fundet sammen med Bente Askjær. Den 3. september samme år faldt han omkuld på scenen, og hans liv stod ikke til at redde. I dag ville Dirch Passer være fyldt 90 år.

Dirch Passer efterlod sig to døtre, Dorte og Josephine Passer.

Følg Dagens Gossip for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip