Tillykke: Paul McCartney har fødselsdag i dag

”They say it's your birthday, It's my birthday too, yeah”.

Sådan sang Paul McCartney i 1968 på nummeret 'Birthday', hvor han delte vokal med John Lennon på en af de mange stærke skæringer på The Beatles' berømte dobbeltalbum, der var opkaldt efter gruppens navn, men som i folkemunde hed 'The White Album'.

I dag kan den venstrehånede bassist fra verdens største popband synge med på sangen og fejre sin 74 års fødselsdag.

Alderen har dog ikke fået den engelske sangskriver og musiker til at sætte tempoet ned, da han for tiden rejser kloden rundt på en verdensturne for at dele ud af sit enorme repertoire fra tiden i Beatles, Wings og som solist.

Paul McCartney blev i 1997 slået til ridder af Englands dronning Elizabeth, hvilket skete som en symbolsk tak for de utallige popgaver, der blandt andet tæller numrene 'Yesterday', 'Eleanor Rigby' og 'Penny Lene', til alverdens musikelskere.

I 1970 gik The Beatles i opløsning, men allerede samme år var Sir Paul McCartney klar med sit første soloalbum.

Læs også: Tillykke: Evigt unge Cher runder skarpt hjørne i dag

Få år senere var han dog tilbage i et band - denne gang som hovedfigur i gruppen Wings, der også talte hustruen Linda McCartney.

Parret fik fire børn sammen – den mest kendte er den internationale modedesigner Stella McCartney.

I 1969 blev parret gift på et rådhus i London, og tabet var efterfølgende stort for superstjernen, da Linda McCartney døde af brystkræft i 1998.

I 2002 giftede han sig med den etbenede model Heather Mills, der efter seks års ægteskab indledte en bitter skilsmisse, der endte med at koste dagens fødselar et stort beløb af sin enorme formue.

I dag er Paul McCartney gift med en kvinde ved navn Nancy Shevell – de blev for fem år siden gift på det rådhus, hvor den tidligere Beatle i tidernes morgen sagde 'ja' til Linda McCartney.

Den 27. juni giver Paul McCartney koncert i Jyske Bank Boxen i forbindelse med sangeren 'One on One'-verdenstour.

Det omfattende opsamlingsalbum 'Pure' så tidligere på måneden dagens lys, og med sine knap 40 skæringer forsøger albummet at vælge det bedste fra englænderens imponerende bagkatalog.

I morgen kan Paul McCartney så se tilbage på sin fødselsdag i dag, mens han muligvis vil synge klassikeren 'Yesterday':

Happy birthday, Paul! 

Følg Dagens Gossip for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip