Tillykke, prins Christian: Den kommende konge fylder 10

Stemningen var nærmest euforisk, da kronprins Frederik lørdag formiddag den 15. oktober 2005 steg ud af elevatoren i Rigshospitalets forhal.

I de tidlige morgentimer var kronprinsparret blevet forældre til deres førstefødte, prins Christian. Landet havde fået en tronarving.

- Det var en ubeskrivelig følelse for mig og selvfølgelig også for min kone. Hun har det rigtig godt, og det har den lille også.

- Han sover og ved slet ikke, hvad der venter ham i fremtiden, lød det fra den nybagte far til de mange pressefolk, som i timevis, nogle hele natten, havde ventet på nyheden.

Torsdag fylder prinsen 10 år, og han har for længst fået en forsmag på den kongelige tilværelse, når han iført jakkesæt, sorte sko og kæmmet hår har bistået kronprinsparret og regentparret ved officielle begivenheder.

Som da han sammen med sin far og farmor i 2012 afslørede et maleri af de tre generationer på Frederiksborg Slot.

Og da familien i sommeren 2014 besøgte Grønland, vidnede pressefotos om en prins, der er bevidst om sin særlige rolle.

Han bød de lokale børn op til fodbold, aede småbørn på kinden, og han hjalp sine søskende på vej, når der skulle uddeles håndtryk og lyttes til velkomsttaler i de bygder, hvor kongeskibet Dannebrog lagde til.

Men mest af alt forsøger kronprinsparret at give deres førstefødte en tilværelse så tæt som muligt på hans jævnaldrendes.

Foto: Polfoto

For selv om adressen er Frederik VIII's Palæ på Amalienborg, så er det vigtigt at kende verden uden for. Eller som kronprinsesse Mary har udtrykt det i et interview i Alt for Damerne:

- Vi vil som forældre gerne give vores børn ballast til, at de kan leve som almindelige mennesker i en til tider ualmindelig verden. At de har styrke til at foretage de rigtige valg i livet.

Med til det almindelige hører at gå i folkeskole, og derfor er prins Christian elev i 4. klasse på Tranegårdsskolen i Hellerup nord for København.

Som det første barn i den danske kongefamilie kom han ikke på privatskole, og den beslutning har tilsyneladende været en succes. I hvert fald er lillesøster Isabella fulgt efter og er indskrevet i samme folkeskole.

Klassekammeraterne må han dog undvære på fødselsdagen, for den falder i efterårsferien, som familien holder i Nordjylland.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip