Tillykke til Frederik og Mary: I dag fejrer de deres 12-års bryllupsdag

De fleste danskere kan godt huske lørdag den 14. maj 2004, hvor hovedstaden var på den anden ende, mens både DR og TV2 var klar fra morgenstunden med direkte optakt til den kongelige festdag.

Kronprins Frederik havde fundet sin store kærlighed i Australien, og nu skulle parret giftes ved et imponerende bryllup på en flot forårsdag.

Den store dag fik sin kulmination, da australske Mary Donaldson gik op ad kirkegulvet i Vor Frue Kirke – et smukt syn, der fik kronprins Frederik til at kæmpe med at holde tårerne tilbage.

Læs også: Udenlandsk avis skamroser Mary: Hun er elegant og slående – selv i genbrugstøj

Det nygifte par mødte hinanden fire år tidligere under De Olympiske Lege i Sydney, og året efter tog Mary Donaldson til Danmark, hvor hun flyttede ind i en lejlighed på Amalienborg.

Kærligheden voksede i hovedstaden, der i solskinsvejr for præcis 12 år siden lagde gader til det, der siden er blevet kaldt for århundredes største bryllup.

Efter vielsen kørte parret i karet gennem København, hvor tusindvis af københavnere og nysgerrige turister hyldede det nygifte par.

Siden da har kronprinsparret fået fire børn, og i dag bor den royale familie i Brockdorffs Palæ, der er en del af Amalienborg. Tillykke til de Mary og Frederik med bryllupsdagen! 

Følg Dagens Gossip for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip