Tilskuere kvæstet i ulykke på racerbane

Mindst 28 motorsportsfans er kvæstet efter et voldsomt sammenstød på Daytona-banen i Florida, hvor 10 af de hurtige biler bragede ind i hinanden på asfalten og snurrede rundt kort før opløbstrækningen.

Et virvar af iturevne dele fra køretøjerne fløj ind over tilskuerrækkerne, og en enkelt af bilerne blev også kastet op i luften og ind i hegnet, som adskiller banen fra tribunen.

To af tilskuerne meldes alvorligt kvæstet, fortæller en hospitalskilde på Halifax Health Medical Center til avisen Daytona News Journal. En af racerkørerne, Michael Annett, er også indlagt til observation.

Ulykken fandt sted lørdag nær målstregen i løbet, som er en del af den populære, motorsportsserie Nascar. Søndag finder det legendariske racerløb Daytona 500 sted på samme racerbane.

- Vores bønner og tanker er med alle, som de (redningsfolkene, red.) tager sig af, siger Nascar-præsident Mike Helton til sportskanalen ESPN.

I Nascar-serien kører man i lukkede standardvogne i modsætning til Indycar-serien, hvor der nøjagtigt som i Formel 1 køres i åbne biler.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip