Tilskuerne fortjener sejr over haltende islændinge

Hvis Spanien slår Makedonien, er der ikke meget på spil i dagens sene kamp ved EM i herrehåndbold i Herning, hvor Danmark og Island tørner sammen.

Danskerne er allerede klar til semifinalen, og Islands chance for at nå semifinalen lever kun, hvis makedonerne leverer et mirakel mod Spanien.

- Og jeg kan godt afsløre, at Spanien slår Makedonien, sagde landstræner Ulrik Wilbek tidligere på ugen.

Alligevel skal man ikke forvente en kamp uden fight i aften mod Island.

- Vi vil vinde, vi vil vise, at vores bredde er så god, at vi kan vinde, selv om vi sparer spillere. Ikke mindst for tilskuernes skyld. De har betalt penge for at se os, og det vil vi gerne belønne, siger fløjspilleren Lasse Svan Hansen.

Han beskriver islændingene som en flok spillere, der kæmper i samtlige 60 minutter, og Ulrik Wilbek uddyber:

- Island er jo den her fantastiske nation, der spiller bedre, end de kan. Det gør de altid, det gør alle deres spillere, og de kommer med 120 kilometer i timen.

- Ofte har de svært ved at halte ind på banen, fordi de er småskadede, helskadede og halvskadede. Og når de så kommer ind på banen, kan de det hele. Når de spiller mod Danmark, kan de endnu mere, som Wilbek siger.

Han roser Island for en større bredde end normalt, men et stort spørgsmålstegn er øboernes helt store stjerne, Aron Palmarsson. THW Kiel-playmakeren døjer med flere skader og har ikke spillet meget ved EM.

Spørgsmålet er, om han er med, hvis Island ikke har chancen for at nå semifinalen.

Men Island har andre profiler. Wilbek roser en række af dem for store præstationer, og han garanterer, at danskerne nok skal spille til, selv om resultatet er uden betydning.

- Hos de spillere, der kommer i kamp, vil I se samme fight som i de andre kampe, siger Wilbek, der dog har besluttet at spare nøglespillere.

Han nævner ingen navne, men profiler som Mikke Hansen, René Toft Hansen og Niklas Landin må nok forvente at skulle sidde på bænken i store dele af kampen.

- Der er ikke nogen, jeg kan sige, der slet ikke kommer i kamp, men der er nogen, der i mit hoved ikke skal ret meget i kamp, siger Wilbek.

Spanien kan spille sig i semifinalen mod Makedonien i kampen, der begynder klokken 16.00. Danmark-Island fløjtes i gang klokken 20.30.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip