Tilskuerracisme tvinger Dynamo Kiev til tomme tribuner

Dynamo Kiev skal spille klubbens næste to europæiske hjemmekampe uden tilskuere. Det har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) afgjort onsdag.

Straffen skyldes scener, som udspillede sig under ukrainernes hjemmekamp mod Chelsea i oktober, hvor der både var racistiske tilråb mod mørke spillere samt angreb på mørke tilhængere på lægterne.

Video fra stadion har vist, at en gruppe Dynamo Kiev-fans blokerede en udgang for fire mørke fans, som efterfølgende blev angrebet af andre af ukrainernes fans.

Ud over straffen med to hjemmekampe uden tilhængere kan en tredje tilskuerløs hjemmekamp blive tildelt, såfremt en lignende episode opstår i løbet af de kommende tre år.

Dynamo Kiev har også fået en bøde på 100.000 euro (750.000 kroner).

Det ukrainske hold overraskede ved at vinde 2-0 ude over Porto tirsdag i Champions League, og med en sejr i sidste gruppekamp hjemme mod bundholdet i gruppen, Maccabi Tel Aviv, kvalificerer Dynamo Kiev sig til 1/8-finalerne.

Men der bliver altså ikke opbakning fra klubbens fans, når det israelske hold kommer forbi, ligesom hjemmekampen i en eventuel 1/8-finale også vil være for tomme tribuner.

Det er ikke første gang, Dynamo Kiev har problemer med racisme på stadion. I sidste sæson modtog klubben også en racismestraf fra Uefa efter en kamp i Europa League mod Everton.

/ritzau/

Dagens Gossip