Tilstår sexmisbrug og drab på Judy Meiniche ved Hald Sø

Den 40-årige Kristian Heilmann tilstår at have sexmisbrugt, forsøgt kvalt og knivdræbt den 46-årige socialpædagog Judy Meiniche Simonsen med mindst 18 stik 7. februar sidste år ved Hald Sø ved Viborg.

Sådan lød den tiltaltes forklaring ved Retten i Viborg tirsdag.

Det er første gang, offentligheden får mulighed for at høre Heilmanns egen forklaring på, hvad der drev ham, da han dræbte Judy Meiniche, der var hans kontaktpædagog på det psykiatriske bosted Blåkærgård. Her var han anbragt efter flere domme for grov vold.

Til gengæld nægter Kristian Heilmann at have sendt en sms med trusler på livet til en anden ansat ved psykiatrien i Region Midtjylland. Han erkender at have skrevet sms'en, men siger, det ikke var hans mening at sende den til pågældende.

Anklagemyndigheden kræver Kristian Heilmann dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Inden drabet 7. februar sidste år var Judy Meiniche kørt alene sammen med den voldsdømte og erklæret sindssyge Kristian Heilmann. Angiveligt for på en gåtur i skoven at drøfte hans medicin.

Men det endte med en tragedie. Judy Meiniche blev fundet næste dag med mindst 38 knivlæsioner, brækket næse og kvælningstegn ved iskiosken, hvorfra Heilmann stak af i hendes bil og siden kørte galt.

Sagen skabte efterfølgende stor debat om sikkerheden på bostedet.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip