Tiltale: Rumæner misbrugte betalingskort for 650.000

Skrevet af admin

26/05/2015

Mest læste i dag

En 57-årig rumænsk mand har ifølge politiet fået store pengesummer ud af at stjæle betalingskort, primært fra ældre kvinder.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi er manden tiltalt for tyveri af 29 betalingskort og efterfølgende misbrug af dem ved 300 hævninger eller forsøg på hævninger til en samlet værdi af cirka 650.000 kroner.

Forbrydelserne skal have fundet sted i perioden fra 6. juni 2014 til 4. november samme år. Både tyveri og misbrug er ifølge politiet sket i et netværk af omrejsende kriminelle.

En medgerningsmand, en 44-årig bulgarer, har tidligere fået dom i sagen. Han blev ved Retten i Esbjerg idømt fængsel i et år og ni måneder.

Under efterforskningen blev politiet opmærksom på en særlig central person, som, man mente, arbejdede sammen med medgerningsmænd om tyverier og misbrug af betalingskortene.

Han var på sikrede overvågningsvideoer næsten altid iført en six-pence-kasket. Derfor fik efterforskningen kodeordet Operation Six-pence.

Den 57-årige rumæner blev anholdt 6. november i Vejle af Sydøstjyllands Politi og dagen efter stillet for en dommer i et grundlovsforhør.

Politiet mener, at netværket professionelt og systematisk har afluret især ældre kvinders brug af betalingskort ved at kigge dem over skulderen, når de brugte deres kort.

Derefter har de ved hjælp af afledningsmanøvrer stjålet kortene og misbrugt dem i banker, dagligvarebutikker og andre forretninger.

/ritzau/