Tiltale: Vekselkontor bag hvidvask til kvart milliard

Bagmandspolitiet har nu rejst tiltale mod et københavnsk vekselkontor for forsøg på hæleri og hvidvask af 226 millioner kroner.

To personer, der siden 18. november har siddet varetægtsfængslet i sagen, er ligeledes blevet tiltalt, oplyser anklager Karina Ankergren fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der er bagmandspolitiets officielle navn.

- Mig bekendt er det den hidtil største sag om hvidvask, siger hun til Ritzau.

Det er Københavns Politis Task Force Pusher Street, der har efterforsket sagen mod vekselkontoret.

- Det tætte samarbejde mellem Københavns Politis Task Force Pusher Street og Bagmandspolitiet har betydet, at sagen hurtigt og effektivt har kunnet efterforskes og har nu ført til en tiltalerejsning, siger anklager Karina Ankergren i en pressemeddelelse.

Det har tidligere været fremme, at en del af pengene skulle stamme fra hashsalg på Christiania, men det afviser Karina Ankergren.

- De er ikke tiltalt for at hvidvaske penge, der stammer fra handel med stoffer, siger hun til Ritzau.

Ifølge tiltalen blev der i en periode fra maj 2010 til november sidste år vekslet i alt 226 millioner kroner til euro.

- Sagen er udtryk for vores øgede fokus på de dele af den finansielle sektor, som kan være et svagt led i forbindelse med myndighedernes bekæmpelse af hvidvask.

- Der er tale om en ganske omfattende sag, og vi betragter den som meget alvorlig det høje beløb på næsten en kvart milliard kroner taget i betragtning, udtaler Karina Ankergren.

De to personer blev anholdt 18. november, da politiet slog til mod vekselkontoret, og de har siddet varetægtsfængslet lige siden. De nægter sig skyldige.

Begge personer er beskyttet af navneforbud, og retsmøderne har hidtil været afholdt for lukkede døre.

Det bliver Københavns Byret, der skal behandle sagen, men det er endnu ikke besluttet, hvornår det sker.

/ritzau/

Dagens Gossip