Tiltalt for drab på sin hustru dør inden retssagens start

En mands brutale drab på sin 63-årige hustru får ikke noget retligt efterspil.

Den formodede gerningsmand er nemlig død af sygdom, inden sagen nåede at komme for retten.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi, der havde fået udarbejdet et anklageskrift mod den 69-årige mand fra Stenløse.

Den påståede forbrydelse fandt ifølge anklageskriftet sted 24. maj 2015 i parrets hjem på Baneringen i Stenløse. På et tidspunkt i løbet af dagen angreb den nu afdøde sin hustru med knyttede næver, hævdes det.

Med adskillige slag skal han have ramt den 63-årige i både ansigtet og på halsen, hvorved hun fik brud på halsskelettet og afgik ved døden.

Efter forbrydelsen satte manden kurs mod havnen i Hundested, angiveligt for at tage livet af sig selv.

- Han tager kontakt til en person deroppe, som han fortæller, at han har slået sin hustru ihjel, og at han vil hoppe i havnen. Den mand, som har kontakten med ham, får talt ham til ro og får rekvireret politiet, har efterforskningsleder Henning Svendsen tidligere sagt til Lokalavisen Egedal.

Ved politiets ankomst til parrets bopæl fandt de liget af den døde kvinde.

- Der er ingen tvivl om, at det er ham, der har slået konen ihjel, men motivet kender vi ikke, for det er han ikke i stand til at oplyse på grund af sin tilstand. Han er mentalt meget dårlig, forklarede Henning Svendsen sidste år.

I anklageskriftet var der da også lagt op til, at manden var for syg til at afsone en almindelig fængselsstraf.

Kravet gik derfor på, at han skulle anbringes på en psykiatrisk afdeling.

Oprindeligt skulle retssagen have været startet i Retten i Hillerød 23. juni 2016. Den blev dog aflyst, da den tiltalte var for syg til at møde i retten.

/ritzau/

Dagens Gossip