Tiltalt for drabsforsøg: 16-årig fanget efter en måned på flugt

Efter godt en måneds flugt er en 16-årig atter i politiets varetægt.

Teenageren flygtede 31. oktober fra den ungdomsinstitution i Hundested, hvor han sad varetægtsfængslet tiltalt for et banderelateret drabsforsøg, men onsdag aften lykkedes det politiet at anholde ham, skriver tv2.dk.

- En patrulje så en gruppe unge med en "gangster"-attitude, der stod som om, at de ejede hele verden, siger Jacob Olsen, politikommissær hos Midt- og Vestsjællands politi, til hjemmesiden.

- Betjentene stoppede op og tog en snak med dem alene på grund af deres mavefornemmelse, siger han.

Den efterlyste mand blev fanget i Køgeområdet, og det var et suspekt id-kort, der fik betjentene til at undersøge sagen nærmere.

- De får mistanke om, at en af de unge viser et falsk id og kommer samtidig i tanke om, at der var en undvegen fange i området, og efter et tjek på politigården, jamen så har vi ham, siger politikommissæren.

Teenageren blev derefter identificeret af sin sagsbehandler.

Den 16-årige har siddet varetægtsfængslet siden 6. februar. Han er tiltalt for drabsforsøg i en sag, hvor der blev affyret skud mod en tatovørforretning i Køge.

Episoden er angiveligt banderelateret, og den anholdte er blevet identificeret som ham, der kørte knallerten, hvorfra skuddene blev affyret.

/ritzau/

Dagens Gossip