Tiltalt erkender: Har stjålet et halvt skoletag

Skrevet af admin

24/04/2014

Dagens topnyheder

I Retten i Lyngby erkender en 33-årig mand torsdag, at han har stjal og solgte halvdelen af kobbertaget fra Trørødskolen i Vedbæk i september 2012.

I alt afsatte manden 620 kilo kobberplader fra skolens tag til skrotvirksomheden Helsingør Jern og Metal for 20.050 kroner.

Hvem, der stjal den anden halvdel af skoletaget, er uvist, men ifølge politiet er der tale om en 29-årig mand, som også sidder på anklagebænken sammen med den 33-årige.

Den 29-årige nægter sig dog skyldig.

Under sin gennemgang af sagen henviser anklager fra Nordsjællands Politi Rikke Hald til to kvitteringer fundet ved en ransagning hos Helsingør Jern og Metal.

Af kvitteringerne fremgår det, at virksomheden købte henholdsvis 620 kilo kobberplader og 590 kilo kobberplader af to mænd, hvis navne og personnumre stemmer overens med de to tiltaltes.

Tre dage efter anmeldelsen om det stjålne kobbertag stoppede Nordsjællands Politi en lastbil med en ungarsk chauffør, som var på vej med færgen til Sverige.

Den ungarske chauffør havde et stort skrotlæs, hvor der blandt andet blev fundet kobberplader svarende til dem fra skolens tag. Skrottet havde han købt hos Helsingør Jern og Metal.

Trørødskolen har forlangt erstatning for 143.985 kroner i forbindelse med udgifterne til anlæggelsen af et nyt tag.

Ud over skoletaget er den 33-årige også tiltalt i yderligere to forhold om tyveri og hæleri af kobber. Han erkender at have solgt kobberet, men ikke at have stjålet det.

Den 29-årige er tiltalt i 20 lignende forhold. Han nægter sig skyldig i dem alle.

Sagen er den første af flere sager om metaltyveri og hæleri, som skal for retten i Nordsjælland. En anden sag er berammet til august, mens flere andre endnu mangler den sidste efterforskning.

/ritzau/