Tiltalt for homovoldtægt på psykiatrisk bosted

Skrevet af admin

14/11/2013

Mest læste i dag

Københavns Byret tager torsdag hul på en usædvanlig sag, hvor en mand er tiltalt for at have voldtaget en anden mand på et psykiatrisk bosted samt for flere tilfælde af vold og trusler mod vidner.

Ifølge anklageskriftet fandt voldtægten sted om natten til 19. juni.

Her skal han have truet en anden mand og blandt andet have sagt noget i retning af: "Du skylder mig penge, så du skal tage bukserne af og vende dig mod sengen".

Da den anden nægtede at efterkomme ordren, blev han ifølge anklageskriftet skubbet i ryggen, så han væltede ned på sengen. Her blev han holdt fast, mens den tiltalte voldtog ham. I samme forbindelse skal han have forsøgt at tvinge den anden til oralsex.

Efter voldtægten advarede han angiveligt sit offer mod at gå til politiet. Hvis han gjorde det, ville den tiltalte lægge hans billede ud på internettet og skrive, at han var stikker.

Nogle måneder tidligere overfaldt han ifølge anklageskriftet en anden mand på en adresse i Brønshøj i København og gav ham tæv.

Da offeret kort efter tog sin mobiltelefon frem, fik han at vide, at han skulle slukke den. Ordren blev ifølge anklageskriftet fulgt af flere knytnæveslag i ansigtet på offeret.

Hvis han kendes skyldig, vil anklagemyndigheden kræve ham dømt til behandling på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Desuden kræver anklagemyndigheden, at Kriminalforsorgen skal tages med på råd, når lægerne en dag skønner, at han er rask nok til at blive udskrevet.

/ritzau/