Tiltalt i afpresningssag: Offer slog sig selv i hovedet og ville rulle sin far for 250.000 kroner

En 36-årig mand slog sig selv og havde planer om at rulle sin far for 250.000 kroner, forklarer en 34-årig tiltalt mand i Retten på Frederiksberg tirsdag.

Han er tiltalt i en sag sammen med fem andre mænd. Sagen centrerer sig om afpresning, bortførelse og grov vold af manden på 36 og en anden mand på 58 år.

Den 34-årige er anklaget for sammen med sagens hovedmand - en 47-årig mand med vietnamesiske rødder - og en af de andre tiltalte på 25 år at bortføre den 36-årige til en kælder i Birkerød.

Men det nægter den 34-årige, som er klædt i beige bukser og en grå bluse. Han fortæller, at offeret slog sig selv.

- Han slog sig i hovedet og på kæben, siger den 34-årige og tilføjer, at offeret også ville have, at den 34-årige skulle slå ham.

Han fortæller samtidig, at offeret havde planer om at rulle sin far for 250.000 kroner, fordi han havde gæld.

Men historien er en anden i anklageskriftet. Her står, at offeret i kælderen blev behandlet så groft, at han var i overhængende livsfare.

Her trak gerningsmændene blandt andet en plastikpose ned over hans hoved, og den blev fastgjort med tape. Det skete flere gange, og samtidig blev manden slået i hovedet og på kroppen.

Under retsmødet kommer det frem, at den 34-årige kender offeret og hans forældre. Det er gennem ham, at han har fået kontakt til sagens hovedmand, den 47-årige med vietnamesiske rødder.

- Første gang jeg mødte X (den 47-årige tiltalte, red.) var sammen med Y (det 36-årige offer). Der var vi ude og spise. De havde på daværende tidspunkt kendt hinanden i 14 år, siger han.

Senioranklager Jakob Buch-Jepsen spørger gentagne gange ind til den 34-åriges forhold til hovedmanden.

- Har du lånt penge af ham?

- Nej.

- Har du udestående med X (den 47-årige, red.)?

- Nej, lyder det korte svar igen fra den 34-årige.

Alle seks mænd, som er tiltalt i sagen, nægter sig skyldige. Der forventes dom 14. december.

/ritzau/

Dagens Gossip