Tiltalt i knivsag: Offer truede selv med kniv og pistol

Det var tilsyneladende en eskalerende konflikt mellem to personer, der i september sidste år kulminerede med to voldsomme overfald i Høje Taastrup.

Det billede tegner sig tirsdag formiddag ved Retten i Glostrup, hvor den ene af straffesagens fem tiltalte - 33-årige Subhi Hassan, der har været omtalt i medierne som et forbillede for utilpassede unge - afgiver forklaring.

I et samarbejde med kommunen driver Subhi Hassan i foråret 2013 ungdomsklubben U-turn, hvor han - med sin blakkede fortid i bagagen - forsøger at hjælpe de unge på rette spor.

- Men på et tidspunkt begynder jeg at miste mange af de unge, som kommer i klubben, forklarer den muskuløse Subhi Hassan, der bærer en tætsiddende hvid skjorte og blå jeans med hængerøv.

De unge vælger i stedet bandelivet på den københavnske vestegn i banden La Raza, som lægger stadig større afstand til Subhi Hassan og hans klub. Banden beskylder Subhi Hassan for at være stikker og sladre til kommunen om de unge.

Tidligt på sommeren trækker den lokale bandeleder, som senere blev stukket med kniv, ved en episode, en pistol og truer Subhi Hassan med den.

- Han råbte, "jeg skyder dig", forklarer Subhi Hassan højlydt med sin dybe, kraftige stemme.

Situationen eskalerer for alvor aftenen inden sagens to overfald, da La Raza - med den lokale leder i spidsen - forsøger at gøre kål på Subhi Hassan, ifølge den tiltaltes forklaring.

- Han (bandelederen, red.) stikker ud efter mig med en kniv eller en skruetrækker og råber og skriger, siger den tiltalte, der slap væk uden skader.

I sagen er der rejst tiltale for to grove overfald. Ved det ene fik en ung mand ifølge anklageskriftet blandt andet stukket en pistol ind og ud af munden, indtil hans fortænder faldt ud.

Det andet overfald gik ud over to mænd - herunder den lokale leder af banden La Raza - som begge blev stukket med kniv, men slap med livet i behold.

Subhi Hassan nægter at have været til stede ved det første overfald og afviser, at han har udøvet vold under det andet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip