Tiltalt i sag om bandevold: Melder sig selv til politiet

En 35-årig mand, der har været på flugt fra politiet siden et overfald på Bøgetorvet i Odense-bydelen Vollsmose i slutningen af juni, har meldt sig selv til politiet.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Fyns Politi til fyens.dk.

Manden er et fremtrædende medlem af indvandrerbanden Black Army.

10 medlemmer af Black Army blev den 13. december i Retten i Odense idømt fængselsstraffe på mellem 10 måneders fængsel og to års fængsel for overfaldet. Kun en enkelt blev frikendt.

De 10 blev dømt for overfaldet, der gik ud over en 39-årig mand.

Han blev foran en slagterbutik på Bøgetorvet tævet med knytnæveslag, køller, spark samt skadet af peberspray og knivstik. Det resulterede i snitsår på hånden og i nakken, et brud på en nakkehvirvel og en flækket tand.

Angiveligt var motivet, at manden havde udpeget flere af de nu dømte som gerningsmænd til et indbrud i Vollsmose, skriver fyens.dk.

Den 35-årige er også tiltalt i sagen, men han har gemt sig for politiet i et halvt år, indtil han onsdag gav op og meldte sig selv.

Det ledende Black Army-medlem blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, indtil hans andel af den store voldssag kan komme for retten.

Normalt sker varetægtsfængsling kun for fire uger ad gangen, men i dette tilfælde besluttede retten, at den 35-årige skal sidde varetægtsfængslet indtil den 18. februar, da Retten i Odense afgør sagen om hans andel i overfaldet.

/ritzau/

Dagens Gossip