Tiltalt i skunksag: Troede det var urter mod sygdom

Tre vietnamesiske mænd på henholdsvis 28, 29 og 40 år er tirsdag tiltalt ved Københavns Byret for at dyrke store mængder skunk i et lejet hus på Amager.

Den yngste af de tiltalte fortæller, at han mødte nogle vietnamesere i Tjekkiet, som tilbød ham arbejde på en restaurant i Danmark.

Da de kom til Danmark, skulle restauranten først renoveres, så 28. maj flyttede han ind i det lejede hus, hvor skunkproduktionen fandt sted, indtil restauranten blev færdigrenoveret.

I huset skulle han lave mad til den anden beboer, den 40-årige tiltalte, og selvom han godt så de mange hampplanter i huset, så fortæller han, at han ikke havde noget med pasningen af planterne at gøre.

Den 28-årige så aldrig, hvem der passede de mange planter, fortæller han.

- Når jeg ikke lavede mad, så var jeg på mit værelse, hvor jeg chattede med min kone hjemme i Vietnam, fortæller han.

Han kender heller ikke noget til den manual vedrørende pasning af skunkplanter, der blev fundet på hans værelse.

- Jeg fik at vide, at planterne var urter til behandling af sygdom, fortæller han.

De tre er tiltalt for at ville producere 84 kilo skunk. Ved anholdelsen 17. juni var der ifølge anklageskriftet 495 hampplanter og udstyr til fremstilling af store mængder skunk i huset.

Skunklaboratorier kræver store mængder strøm, og derfor er der også en tiltale for at have stjålet strøm fra Dong Energy for over 143.000 kroner, samt en tiltale for at have begået hærværk på det lejede hus for 237.245 kroner i forbindelse med oprettelsen af skunklaboratorie.

Senere tirsdag afhøres de to andre tiltalte i sagen.

/ritzau/

Dagens Gossip