Tiltalt for skattely: Jeg fulgte mine rådgivere

- Jeg føler selv, at jeg har fulgt seriøs rådgivning. Jeg er af den opfattelse, at trusten var fuldt lovlig.

Det sagde en 65-årig dansk forretningsmand, da en straffesag mod ham om grov skattesvig mandag blev indledt ved Retten i Lyngby.

Bagmandspolitiet mener, at den 65-årige mand, der er bosat i Storbritannien, skal idømmes fængselsstraf for at have gemt en formue i skattely på kanaløerne og dermed gjort sig skyldig i skattesvig i millionklassen.

Ifølge senioranklager Christina Larsen fra Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet, i daglig tale Bagmandspolitiet, har manden idømt placeret omkring 35 millioner kroner i en såkaldt trust på Jersey.

Det er penge, som anklagemyndigheden mener, at han skulle have betalt skat af.

Anklageren mener, at Skat er blevet snydt for mere end 15 millioner kroner i løbet af syv år indtil 2006.

Den 65-årige forklarede i retten, at han havde oprettet trusten i 1988 med nogle opsparede midler og penge, som han havde tjent ved at sælge tre Cobra-malerier. Trusten havde til formål at begunstige hans familie, forklarede han.

Han forklarede, at han havde fået skatterådgivning i forbindelse med oprettelsen, og at han var blevet gjort bekendt med, at trusten skulle være adskilt fra hans egen formue.

- Jeg troede, at jeg kunne trække de penge ud af trusten, som jeg havde skudt ind. Men jeg kan godt se, at jeg har trukket alt for mange penge ud af trusten.

- Jeg fortryder, at jeg har hævet for mange penge, sagde han i retten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip