Tiltalt for terrorråb: Jeg tager afstand fra vold

Europæere og amerikanere kan ikke føle sig sikre. Ikke engang i deres eget soveværelse.

Sådan siger en talsmand fra Islamisk Stat (IS) i en video, som en 22-årig mand har erkendt at have postet på Facebook under et falsk navn.

I Østre Landsret fortæller den 22-årig mand, at han deler alle nyheder om Mellemøsten.

- Jeg går ind for fri adgang til information. Jeg deler alt, også ting jeg ikke kan lide, siger manden og påpeger, at meget bliver censureret i Syrien.

"En besked til alle muslimer i Vesten især Danmark" skrev manden, da han delte videoen.

- Jeg tager afstand fra al voldelige ekstremisme, siger den tiltalte i retten og forklarer, at teksten skulle skabe opmærksomhed om videoen, så den ville blive set.

Ifølge PET skal han under samme navn have linket 40 gange til såkaldt islamistisk materiale. Manden er tiltalt for at opfordre til en forbrydelse, fordi han han delt videoen.

Han er desuden tiltalt for trusler om terror og for at billige en terrorhandling, fordi han en eftermiddag i januar i Helsingør Arrest angiveligt skulle have råbt "IS - IS - Islamisk Stat, bare se Paris. Kurt Westergaard, det er dig næste gang."

To fængselsbetjente og 25-30 medfanger, der var på gårdtur, hørte råbet. Den 22-årige nægter dog, at det var ham, der råbte. Han var på det tidspunkt varetægtsfængslet og sigtet for at have opfordret til religiøst ekstremistiske handlinger ved at dele IS-videoen.

Retten i Hillerød frifandt i sommer manden for terrortrusler. Men han blev kendt skyldig i almindelige trusler og for at billige terrorangrebet mod Charlie Hebdo.

Han fik seks måneders fængsel. Både anklagemyndigheden og den tiltalte valgte at anke.

Manden er opvokset i Danmark. Han droppede ud af gymnasiet for at rejse til Syrien, ifølge sin egen forklaring for at deltage i nødhjælpsarbejde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip