Tiltalt Uber-chauffør tog passagerer med på vej i byen

Interessen for at følge straffesagen mod seks bilister, der har fungeret som chauffører via den kontroversielle kørselsapp Uber, er stor. Flere tilhørere må fredag forlade retssalen i Københavns Byret, fordi der ikke er stole nok.

I salen afgiver en af de tiltalte forklaring. Han blev stoppet af politiet en nat i september 2015 i Indre København med passagerer i bilen. Det var første og eneste gang, at han havde benyttet sig af Uber, lyder hans forklaring.

Han skulle fra Rødovre ind til byen den aften og aktiverede Uber-appen for at få en passager med i bilen. På Finsensvej var der et match.

- Jeg skulle bare ind i byen og hygge mig.

- På vejen var der en, som gerne ville køre med. Da jeg skulle samme vej, tog jeg hende med, forklarer han.

Den tiltalte bliver samme nat stoppet af en politibetjent. Betjenten forklarer i retten, at han stoppede bilen for at teste chaufføren for alkohol.

- På bagsædet sidder to feststemte piger, der siger, at de kører Uber, siger betjenten i retten, hvor der blandt tilhørerne både er journalister og taxachauffører i uniform.

De seks tiltalte risikerer bødestraf for at have drevet ulovlig taxakørsel via appen, som gør det muligt at samle passagerer op mod betaling.

Ifølge anklageren er det ulovligt, da chaufførerne ikke har den nødvendige uddannelse, ligesom bilerne ikke er indregistreret til erhvervsmæssig persontransport.

Tre af de seks har ikke villet udtale sig i retten, men alle nægter sig skyldige.

Ifølge de tiltalte og firmaet bag drejer det sig om samkørsel, hvor passager og fører deler udgifterne. Chauffører betaler 20 procent til Uber for at benytte kørselsplatformen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip