Tiltalt for voldtægt af dansker i Delhi måske mindreårig

Skrevet af admin

20/02/2014

Dagens topnyheder

Retssagen mod de seks indiske mænd, som er mistænkt for at have gruppevoldtaget en dansk kvindelig turist i New Delhi i januar i år, fortsatte torsdag i New Delhi.

Sagen tog torsdag en drejning, da dommeren beordrede en undersøgelse af en af de tiltaltes alder.

En af de tiltalte mænd hævder nemlig ifølge sin forsvarer at være mindreårig, hvilket i givet fald vil betyde en langt mildere straf end de fem andre tiltalte i sagen, hvis de findes skyldige i forbrydelsen.

Dommer Sudhanshu Kaushik har derfor bedt om at få beviser for den tiltaltes alder inden næste retsmøde den 6. marts. Alle de seks tiltalte er fortsat varefængslet indtil da.

Den 51-årige danske kvinde blev gruppevoldtaget i januar nær New Delhi Railway Station. Hun var faret vild og spurgte en mand om vej.

Han førte hende til en lille have tæt ved togstationen, hvor forbrydelsen fandt sted. Ifølge den danske kvindes forklaring stod voldtægten på i cirka tre timer.

De anholdte beskrives som hjemløse og stofmisbrugere, der holder til omkring togstationen.

Voldtægtsmændene røvede også kvinden, og politiet har fundet nogle af hendes ejendele hos de anholdte, skriver Times of India.

I det seneste års tid har Indien været plaget af flere opsigtvækkende voldtægtssager.

En gruppevoldtægt af en 23-årig kvinde i en bus i New Delhi i december 2012 førte til, at kvinden senere døde af sine kvæstelser. Sagen førte til massive folkelige protester med krav om bedre rettigheder for kvinder i Indien.

/ritzau/AFP