Tiltalte fra skudopgør i Field's sidder side om side i retten

To grupperinger, som 18. marts sidste år var parter i et blodigt opgør i indkøbscentret Field's på Amager, har tidligere været en del af den samme gruppe, som er mistænkt for at have begået en række indbrud.

Det fortæller anklageren i sagen, Tomas Hugger, mandag i Københavns Byret.

- Jeg vil slå fast, at det ikke handler om et bandeopgør. Sagen drejer sig om en uoverensstemmelse mellem to grupperinger, siger Hugger.

Flere af de involverede var mødt op i Field's iført skudsikre veste og havde medbragt knive og skydevåben.

I retten vises overvågningsoptagelser fra Field's, hvor man ser flere personer løbe efter hinanden i indkøbscentret og senere nede i parkeringskælderen.

Overvågningen fra parkeringskælderen viser tydeligt, at der er både børn og voksne til stede, mens grupperne skyder på hinanden.

Ni personer blev anholdt for at have deltaget i opgøret, og de to grupper sidder mandag på samme side i Københavns Byret - de tiltaltes side.

Der blev affyret flere skud i storcentrets parkeringskælder, og to mænd blev ramt. Den ene blev ramt i armen, mens den anden blev alvorligt såret af et skud i ryggen.

Det blodige opgør formodes at kunne kædes sammen med et skyderi i Herlev, som foregik få dage før opgøret i Field's.

En af de unge, der er anklaget for drabsforsøg i indkøbscentret, er bror til en 21-årig mand, der 11. marts blev livsfarligt såret, da der blev affyret skud mod en bil i et boligområde i Herlev.

I bilen befandt sig tre personer, og den 21-årige mand blev ramt. Umiddelbart var han i livsfare, men hans tilstand blev stabiliseret.

De sigtede nægter sig skyldige i anklagerne vedrørende skyderiet.

Der er afsat 15 retsdage i Københavns Byret til sagen mod de ni mænd.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip