Tiltalte for grov vold ændrer forklaringer i retten

En tydeligt berørt storebror hører onsdag for første gang nye oplysninger om sin lillebrors handlinger.

Den ændrede forklaring kommer i Retten i Glostrup fra en 20-årig mand, der er tiltalt for grov vold og for at stikke to personer med en kniv.

Sagen drejer sig om to overfald, der angiveligt fandt sted i september sidste år. Her var ifølge anklagen både skruetrækkere, pistoler og knive indblandet.

I første tilfælde fik en 15-årig revet sine fortænder ud, da den 20-årige trak en "pistollignende genstand" ind og ud af munden på ham.

Senere samme dag blev to mænd overfaldet. Den ene får et dybt knivstik, den anden bliver stukket to gange og brækker kindben og tommelfinger.

På anklagebænken sidder 33-årige Subhi Hassan, der tidligere er blevet omtalt flittigt i medierne som rollemodel for unge utilpassede.

Og for første gang hører han en ny forklaring på, hvad der skete, da hans lillebror var skyld i, at den 15-årige mistede sine fortænder.

- Jeg var i chok over, at han blødte så meget, så jeg holdt om ham og tog ham med til grillen, hvor Subhi var. Jeg vil ikke have, at Subhi bliver sur på mig, så jeg siger på arabisk til ham, at han trak en strømpistol på mig, det er ikke rigtigt, siger den 20-årige.

Han fortalte samme historie til politiet, men i retten forklarer han, at han slog, fordi han følte sig truet, og at han derfor slog hurtigere end teenageren. Samtidig afviser han at have revet tænderne ud med en genstand. Det var udelukkende et slag med knoerne.

Tidligere ændrede også en 19-årig forklaring og erkendte, at han har trykket hårdt på et af knivstik-ofrene. Den detalje havde han udeladt i politiafhøringen.

De nye historier er ikke det eneste drama, der udspiller sig. Under retssagens første pause udvandrede en af de andre medtiltalte, fordi han følte sig chikaneret af politiet. Han kom dog tilbage lidt efter, så sagen kunne genoptages.

Rollemodellen Subhi Hassans klub, U-turn, tilbød et sted for de unge at hænge ud og træne i stedet for at ryge ud i kriminalitet i området omkring Høje-Taastrup, hvor flere boligbyggerier er på ghettolisten.

I alt er fem mænd på mellem 19 år og 34 år på anklagebænken. Selv om det ikke kan bevises, at Subhi Hassan eller nogle af de andre har slået, sparket eller stukket ved angrebene, risikerer de alle at blive dømt i forening.

/ritzau/

Dagens Gossip