Tiltalte for kvindehandel er i familie på kryds og tværs

Niece, eksmand, brødre.

Familierelationerne mellem de ni tiltalte rumænere, der sidder på anklagebænken i Københavns Byret for handel med kvinder til Vesterbros prostitutionsmiljø, er komplicerede og afslører angiveligt tætte relationer mellem dem.

Derfor bruger anklager Maria Cingari en del timer mandag på at gennemgå et stamtræ, som med streger, billeder og kasser viser, hvordan de ni rumænere kender hinanden på kryds og tværs.

Under afhøringen af den første tiltalte - en 46-årig mand - er det også kommet frem, at han var gift og har et barn med en af de andre, som ifølge anklageren har udnyttet rumænske kvinder groft og tvunget dem ud i prostitution på Københavns famøse Istedgade.

- Hun (den medtiltalte kvinde, red.) var min kone, og vi har sammen en datter, der er hiv-positiv. Når jeg taler med hende, hører jeg, om hun har penge nok til mad og medicin til vores barn. Derfor har jeg også sendt penge fra Danmark til Rumænien, siger den tiltalte.

Den 46-årige er også bror til en medtiltalt, der dog endnu ikke er blevet anholdt.

Hans 51-årige ekskone er også filtret ind i flere af de andre tiltalte. Blandt andre sidder hendes niece og halvbror også anklaget.

Sagen er en af de hidtil mest omfattende om handel med kvinder. I alt 16 rumænske kvinder er angiveligt blevet rekrutteret i Rumænien og herefter sendt til Danmark, hvor de blev indlogeret på et hotel på Nørrebrogade og to adresser på Vesterbro.

Kvinderne blev tvunget til at arbejde som gadeprostituerede for herefter at aflevere deres indtjening til de ni bagmænd.

Under afhøringen af den 46-årige kom det samtidig frem, at flere af de 16 kvinder angiveligt er hustruer til de tiltalte. Det drejer sig om i hvert fald tre af dem.

Samtlige ni tiltalte nægter sig skyldige i sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip