Tim Robbins bag tremmer igen

Skuespilleren fungerer som dramalærer i et californisk fængsel, hvor de indsatte afsoner straffe for forbrydelser der spænder fra besiddelse af marihuana til mord.

Robbins’ holdninger placerer ham på venstrefløjen i amerikansk politik. Han er blandt andet ivrig fortaler for resocialisering af indsatte, hvilket er sjældent i USA. Her kommer dramatimerne ind i
billedet: »Undervisningen giver en slags frirum og det er særligt vigtigt i fængsler. Folk får et sted, hvor de kan træde uden for de ting, der forventes af dem, og de kan forsøge at udforske nye følelser, skabe nye virkeligheder og finde nye sandheder om sig selv«, forklarer den 54-årige »Mystic River«-stjerne.

Bag det projekt, Robbins deltager i, står foreningen The Actors’ Gang, som han selv og en gruppe skuespillervenner stiftede tilbage i 1981.
Og en del af drivkraften stammer fra »En verden udenfor«.

Den Oscar-belønnede skuespiller forklarer, at arbejdet på Frank Darabonts film i 1994 sammen med Morgan Freeman gav ham en oplevelse af, hvordan livet i et fængsel er. »Jeg bad for eksempel om at blive sat i isolation. Jeg blev låst inde og det gav mig en god fornemmelse for, hvad denne ensomhed gør ved folk«, fortæller han.

I amerikanske fængsler bliver de indsatte rutinemæssigt smidt i »hullet« for diverse forseelser og kan tilbringe flere år i isolation efter en administrativ afgørelse.

Robbins’ kendskab til livet bag tremmer stammer også fra »Dead Man Walking«, som han instruerede i 1995.

Dagens Gossip