Timelang Taliban-belejring nær spansk ambassade slutter

Mindst fire afghanske politifolk og to spanske betjente meldes dræbt efter en flere timer lang belejring nær den spanske ambassade i Kabul. Belejringen sluttede tidligt lørdag.

- Fire afghanske politifolk, to udlændinge og fire attentatmænd blev dræbt i terrorangrebet i Kabul, siger Fraidoon Obaidi, der er chef for efterforskningsafdelingen ved kriminalpolitiet i Kabul, til AFP.

Oplysningerne om de dræbte spanske politifolk bekræftes af den spanske regering.

Angrebet begyndte, da en bilbombe ramte myldretiden fredag ​​aften i Sherpur-distriktet i den centrale del af hovedstaden Kabul.

Efterfølgende opstod der skyderi, da sikkerhedsfolk tog kampen op mod gerningsmændene.

Ifølge en talsmand fra regeringen blev den sidste af de i alt fire gerningsmænd dræbt i de tidlige timer af lørdag.

Taliban har siden sagt, at gruppen stod bag angrebet, der var målrettet et gæstehus for udenlandske besøgende.

Under angrebet blev personalet på Spaniens ambassade i Kabul sendt ned i en beskyttelsesbunker, mens der var skudvekslinger udenfor.

Et lokalt hospital har oplyst, at mindst syv afghanere er såret efter angrebet og nu er indlagt efter skyderierne og bilbomben.

Området, hvor angrebet fandt sted, er ifølge det tyske nyhedsbureau dpa et ambassadekvarter, hvor der også bor højtstående politikere, og en stribe internationale organisationer har kontorer.

Angrebet kommer efter en blodig 27-timers Taliban-belejring af Kandahars lufthavn tidligere på ugen.

De militante kampe sker til trods for, at vinteren lige nu har ramt Afghanistan og Kabul, hvilket plejer at lægge en dæmper på kampene.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip