Tine Baun: Nu skal jeg hygge og studere

Karrieren på topplan blev lukket på eventyrlig vis søndag eftermiddag i Birmingham, da badmintonspilleren Tine Baun vandt All England for tredje gang.

Og efter mange år med hård daglig træning og masser af sociale fravalg er det tid til et nyt kapitel i livet for den 33-årige Baun.

- Jeg er startet på et studie i sundhed og ernæring, og det får al min fokus i første omgang for at sikre, at jeg kommer godt i gang med det.

- Det er et fuldtidsstudie, så jeg får nok at se til, siger hun.

Og selv om det ligger helt fast, at hun nu har spillet sin sidste turnering på absolut topplan, så er det ikke helt slut med badminton for Tine Baun.

- Jeg skal stadig spille holdkampe for Værløse - også i næste sæson. Og jeg skal også spille nogle holdkampe for Europa i marts, men det bliver på motionsplan, jeg går til træning, så selvfølgelig daler niveauet.

- Jeg synes stadig, badminton er sjovt, og jeg glæder mig til hyggetiden i klubben og det sociale, som jeg ikke har været så stor en del af indtil nu, siger hun.

Og selv om den nære fremtid byder på motionsbadminton og et liv som studerende på fuld tid, så afviser hun ikke, at hun en dag vender tilbage til badminton på højeste niveau i en trænerrolle eller som en slags coach.

- Vi må se, hvad der byder sig af sjove og gode opgaver, og jeg er åben over for at kunne hjælpe nye og unge talenter på vej.

- Jeg vil gerne give videre af mine erfaringer, og jeg håber, de unge kan få lige så store succesoplevelser, som jeg har oplevet, at badminton har givet mig, siger Tine Baun.

Med søndagens sejr nåede Tine Baun op på i alt tre All England-titler - 2008, 2010 og 2013.

/ritzau/

 

Dagens Gossip