Tine Brylds datter: Min mor ville ikke leve længere

Skrevet af Aller Media

29/09/2013

Dagens topnyheder

Det kom som et chok, da socialrådgiveren og brevkasseredaktøren Tine Bryld fik en massiv hjerneblødning i efteråret 2010. I næsten et halvt år lykkedes det familien at holde hendes sygdom hemmelig. 

Familien slog helt bevidst ring om Tine og hinanden og tog i fællesskab en vigtig beslutning, da håbet svandt, fortæller Lea Bryld til FEMINA i denne uge.

- De sidste fem uger var vi ikke i kontakt med hende, og det var også os, der i samråd med lægerne sagde: ’Vi synes ikke, hun skal leve længere.’ For hendes udsigt var at komme på plejehjem. Det havde været hendes værste mareridt, siger Lea Bryld.

 Læs på Femina.dk, hvorfor komikeren elsker sin kone og datter mere end nogensinde før.

For hvis der var noget, der var vigtigt for Tine Bryld, var det, at kunne klare sig selv. Et liv som fysisk afhængig af andre, ville hun have frabedt sig, siger Lea Bryld.

- Hun havde det meget sådan: ’Hvis jeg nogensinde ender i sådan en situation, så skal I køre mig ud over en skrænt.’

Var aldrig i tvivl om, hvad Tine mente om tingene

Det har aldrig været svært for Lea Bryld at dele sin mor med hele Danmark, for Tine Bryld var samtidig ekstremt meget mor på hjemmefronten, fortæller hun. Men nu hun her ikke længere.

Og hvem spørger man så til råds, når ens mor – alle gode råds moder – er væk?

- Hvis jeg står med en eller anden udfordring, tænker jeg tit: ’Hvad ville hun have sagt til mig i den her situation?’ Og det står altid ret lysende klart, hvad hun ville have sagt. Tine var jo meget tydelig. Vi var aldrig i tvivl om, hvad hun mente om ting!, siger Lea Bryld til FEMINA.

Maria Bramsen fra Tøsedrengene fik aldrig sagt farvel til sin mor. Læs hvorfor på Femina.dk

Lea Bryld bor nu i sin mors hus, og der hænger mange billeder af Tine, og familie og venner mødes stadig i forbindelse med mærkedage omkring Tines sygdom og død.

- Vi samles ude på gravstedet og taler lidt om Tine og mindes hende og savner hende. Så hun ER meget hos os hele tiden. Men vi er ikke sådan sentimentale. Tine var meget lidt sentimental, og hun ville HADE, hvis vi sad og begræd, at hun var væk. Hun ville sige: ’Nu skal I leve jeres eget liv. Nu skal I have fokus på jer selv,’ siger Lea Bryld.

Af redaktionen, FEMINA/NEwsDesk,  Aller Media