Tinkoff-Saxo forfremmer hollænder efter Riis-afsked

Skrevet af admin

03/04/2015

Mest læste i dag

Hollænderen Steven de Jongh skal fremover lede gruppen af sportsdirektører hos cykelholdet Tinkoff-Saxo.

Det skriver holdet i en pressemeddelelse.

Hollænderen bliver forfremmet som en del af en ny struktur i ledelsen, efter holdet har taget afsked med Bjarne Riis.

Steven de Jongh har været sportsdirektør på holdet siden 2013 og får nu et større overordnet ansvar.

Pressemeddelelsen beskriver, at han fremover skal varetage sportslig strategi og planlægge langsigtet med hensyn til holdet og løbskalenderen.

I den nye struktur får holdets administrerende direktør, italieneren Stefano Feltrin, også en mere aktiv rolle i holdets sportslige aktiviteter.

Ifølge Feltrin afspejler den nye struktur visionen om at tilpasse sig moderne udfordringer i sporten, som den russiske holdejer Oleg Tinkov har efterlyst efter afskeden med Bjarne Riis.

- Vi er nødt til at forbedre os hele tiden for at forblive på toppen. Vi kan ikke stå stille og se konkurrenterne nå vores niveau.

- Derfor gennemfører vi en ny ledelsesstruktur, hvor begrebet team manager ikke eksisterer. Som Oleg Tinkov har sagt, tilhørte begrebet den gamle måde at tænke på, og den er ikke længere bæredygtig, siger Feltrin i pressemeddelelsen.

Bjarne Riis har været team manager for holdet, siden han solgte det til Tinkov. Men søndag meddelte holdet, at det efter gensidig aftale havde valgt at indstille samarbejdet med Riis med øjeblikkelig virkning.

/ritzau/