Tinkoff-Saxo udtager Michael Valgren til Touren

Tinkoff-Saxo udtog mandag eftermiddag Michael Valgren til årets Tour de France, og det bliver danskerens Tour-debut.

Dermed er der tre danskere med i år, Lars Bak og Jakob Fuglsang er også med for henholdsvis Lotto Soudal og Astana.

Ud over Valgren har det russisk-ejede cykelhold udtaget Alberto Contador, Peter Sagan, Rafal Majka, Roman Kreuziger, Michael Rogers, Ivan Basso, Daniele Bennati og Matteo Tosatto.

Contador er holdkaptajn og må ventes at få god hjælp i bjergene af ryttere som Majka, Rogers, Kreuziger og Basso. Men også Valgren er med som hjælper for Contador - dog primært på de flade etaper.

- Når man ser på listen af ryttere, som vil repræsentere vores hold, vil jeg mene, at vi stiller med et meget stærkt og - endnu vigtigere - alsidigt mandskab, idet Touren vil byde på en række forskellige udfordringer.

- Alberto er vores kaptajn, og Rafal Majka vil blive den vigtigste støtte i de højeste bjerge, mens Kreuziger, Rogers og Basso vil byde ind erfaring og stærk hjælp på de mellemste bjerge.

- Og så vil vi have masser af hestekræfter i Bennati, Tosatto og Valgren på de fladere etaper, og de vil også være i stand til at hjælpe Peter (Sagan, red.) i jagten på etapesejre, siger Tinkoff-Saxos sportsdirektør Steven de Jongh.

Målet for Contador er at vinde Touren, efter at spanieren også vandt Giro d'Italia tidligere på året.

Tinkoff-Saxo havde mulighed for at tage flere andre danske ryttere med i truppen, men ingen af dem er fundet gode nok.

Dermed kommer hverken den nykårede danske mester Chris Anker Sørensen, Michael Mørkøv, Matti Breschel eller DM-vinderen i enkeltstart Christopher Juul-Jensen med til Touren.

/ritzau/

Dagens Gossip