Tinkov forlader cykelsporten efter 2016

Den russiske holdejer Oleg Tinkov har planer om at trække sig fra cykelsporten ved afslutningen af næste sæson.

Det siger han i et interview med cykelmediet cyclingnews.com.

- Alle kontrakter og sponsorater er på plads for 2016-sæsonen, og det bliver den sidste sæson i denne sport for Tinkoff Bank og mig, siger Oleg Tinkov.

En af årsagerne er, at han ikke føler, at cykelsporten er klar til at gennemgå forandringer på forretningsdelen. Tinkov ønsker blandt andet, at tv-aftalerne i højere grad skal komme de enkelte cykelhold til gode.

- Jeg har indset, at ingen vil arbejde med mig i kampen for at ændre forretningsmodellen for denne sport.

- I de sidste to-tre år har jeg forsøgt at kæmpe med ASO (arrangør af de største løb, red.) og UCI (Den Internationale Cykelunion), og jeg har forsøgt at finde nye indtægter via salg af tv-rettigheder, merchandise og billetter, men ingen har støttet mig, siger russeren.

Dermed er cykelholdet sat til salg. Tinkov er ligeglad med, hvem der køber holdet, bare der bliver lagt penge nok. Og det må såmænd gerne være Bjarne Riis, som han selv købte holdet af for cirka to år siden.

- Jeg er ligeglad med, hvem der køber holdet. Bjarne Riis må gerne købe holdet tilbage, hvis han ønsker det, siger Tinkov.

I år har russerens hold kørt under navnet Tinkoff-Saxo, men Saxo Banks sponsorat udløber ved årsskiftet, hvorfor Tinkoff Bank ligner holdets eneste navnesponsor i 2016-sæsonen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip