Tinkovs krav fik Riis til at droppe sponsorat

Bjarne Riis har stoppet forhandlingerne med den russiske milliardær, Oleg Tinkov, fordi russeren havde nogle krav til, hvordan holdes skulle drives, som Riis hverken kan eller vil indfri.

- Vi har forskellige syn på, hvordan vi skal drive holdet. Jeg har nogle ting, jeg gerne vil, og han vil noget andet. Jeg vil ikke gå i detaljer omkring det, siger Bjarne Riis til tv2.dk.

Bjarne Riis ønsker altså ikke at uddybe hvilke krav, der er tale om, men siger, at han og Tinkov er fundamentalt uenige om, hvordan holdet skal drives.

Oleg Tinkov kommenterede livligt på Twitter både under og efter Touren, hvor han blandt andet kritiserede holdkaptajn Alberto Contador for en skuffende fjerdeplads. Selvom hans mange tweets har haft betydning for Riis' beslutning, har det ikke været det afgørende.

- Ingen er overraskede over, at vi har forskellige holdninger. Det har han lov til. Det er lige meget, hvad jeg mener. Vi er forskellige personligheder. Vi har ikke den samme forståelse for, hvordan et cykelhold skal drives. Selvfølgelig har de tweets betydet noget, men det er ikke hovedårsagen, siger han.

Det anslås, at Bjarne Riis nu mangler omkring seks mio. euro i sponsorpenge til næste sæson. Saxo Bank fortsætter som sponsor, og Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen vil nu hjælpe Bjarne Riis med at finde en ny medsponsor.

Dagens Gossip