Tip politiet med din smartphone

I første omgang kan borgerne kun tippe Nordjyllands Politi via app’en. Tanken er, at man sende et tip, hvis man i Nordjylland pludselig ser noget mistænkeligt. Det kunne være en varevogn, der har holdt samme sted i flere dage, eller den samme bil som kører søgende rundt i et villakvarter.

Tip støtter politiets arbejde

Lige præcis den del, tipdelen, glæder politidirektør i Nordjyllands Politi, Elsemette Cassøe, sig til at teste i praksis.

- Gode tip fra borgerne kan være med til at løfte kvaliteten af vores efterforskningsarbejde endnu mere, så jeg kan kun hilse velkommen, at vi nu åbner for endnu en kanal, som borgerne kan benytte til at sende tip til os, siger Elsemette Cassøe.

Tip til politiet via politi-app’en vil via mail blive visiteret til de relevante politiafdelinger, der så tager hånd om, hvordan tippet skal håndteres. Det er vigtigt at understrege, at man ikke via politi-app’en kan kontakte politiet med akutte henvendelser. Det er stadig 112, ligesom servicetelefonnummeret fortsat er 114.

Også nyhedsdel

Politi-app’en rummer også en nyhedsdel, hvor Nordjyllands Politi i første omgang udgiver korte uddrag fra døgnets hændelser.

- Vi ved, at mange borgere er interesseret i at høre om vores arbejde, og der er nu mulighed for, at man også kan følge lidt med i den del af vores arbejde via en app, siger politidirektør Elsemette Cassøe.

Politi-app'en er en første version

App’en vil blive lanceret i de landsdækkende app-stores, men vil i første omgang som nævnt kun understøtte én politikreds, nemlig Nordjyllands Politi, da der er  tale om en første version, som skal afklare, hvor meget pres politiet vil få på sine interne resurser, oplyser politiinspektør Jørn Kjer fra Nationalt Forebyggelses Center ved Rigspolitiet.

- Man kan sige, at vi øver os i Nordjylland. Resten af landet kommer senere, siger Jørn Kjer.

Skal udvikles yderligere

Jørn Kjer fra Rigspolitiet fortæller, at meningen er, at politi-app’en med tiden skal udvikles yderligere. Planen er, at der skal føjes flere funktioner til app’en. Blandt andet skal der udarbejdes et cykelregister, hvor borgerne vil kunne tjekke, om en cykel er registreret i politiets systemer – ligesom de øvrige politikredse med tiden skal koble sig på.

Også efterlysninger og fremlysninger skal på sigt kunne viderebringes via app’en.

- Vi vil løbende overvåge brugen af politi-app’en for bedre at kunne vurdere, hvordan vi skal raffinere og forbedre den i løbet af 2014, siger Jørn Kjer.

Sådan dowloades app’en:

Find politi-app'en i app-store. Søg på politi. Appen er gratis, og den kan findes både i Androids Google Play og i Apples App Store.

Dagens Gossip