Tip: Sådan får du mere selvværd

Livet er bare mere dejligt, når du har det godt med dig selv, når hverdagen er rar og du har en følelse af at være tilstrækkelig på både job, i privaten og overfor dig selv. Men selvom vi ved, at det hænger sådan sammen, så er det sjældent særlig nemt at komme til det sted, hvor vi er tilfreds med os selv.

Det findes der heldigvis en række undersøgelser, som kan hjælpe os med at komme nærmere, og oprah.com har kigget mere indgående på et par af dem.

1. Sladder er godt

Ikke alt sladder er godt, men den velmenende ikke-onde sladder kan være utrolig givende for dig og dit velvære. Et studie fra Staffordshire University i England viser, at deler du en god omgang sladder med andre, så vil du få det bedre med dig selv. Så hold dig ikke tilbage, når de andre vil hyggesludre over kaffen i pausen. Det er sundt for dig.

Synes du, hun har fortjent dette? Læs om kvinden, der gav sin nyre væk til manden, der bagefter skred

2. Læs en god krimi

Det lyder måske underligt, men faktisk kan et godt mysterium giver dig bedre selvværd. Det er forskere fra Ohio State University, der er kommet frem til resultaterne, men der er den mente, at det skal være en krimi, der er til at gennemskue, men stadig tilfredsstillende og med en slutning, hvor du tænker ’Aha!’

3. Du skal vinde noget

For at få det bedre med dig selv, skal du indlægge en konkurrence her og der, som du med stor sandsynlighed vil kunne vinde. Det er vel egentlig en slags snyd mod dig selv, men neuropsykolog Ian Roberts forklarer, at det er vigtigt for selvværdet at vinde ind imellem.

Er du derfor mega god til paratviden, så inviter dine dummeste venner på besøg til en omgang Trivial Pursuit, så skal du nok få det godt med dig selv.

Kendis frisøren Gun-Britt Zeller har en gang elsket en morder. Se hvordan det hænger sammen på udeoghjemme.dk

4. Tæt på stjernerne

Hvis du kigger til de kendtes side, vil du få det bedre med dig selv. Det lyder lidt underligt, men den er god nok ifølge et studie fra University of Buffalo. Det fungerer sådan her, at hvis der er ting ved dig selv, du ikke er glad ved, men som en kendis også har, så vil det pludselig føles okay at være sådan.

Eller er der noget de har som er flot, som du også har, så får du det top godt. Der er dog den hage ved det, at det bliver et en-vejs-forhold. Du studerer dem og de aner ikke hvem du er. Derfor skal du nok ikke dyrke det alt for meget, men også huske dine rigtige bekendtskaber.

Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk/Newsdesk Aller Media.

Dagens Gossip