Tips til din trappe: Giv dine trin personlighed

Når det kommer til dekoration af hjemme, så er en optimering af trappen nok ikke det første, man tænker på, selvom man måtte være udstyret med en sådan i sit hjem.

Men hvorfor egentlig ikke? Selvom en trappe blot er et redskab til at bevæge sig op og ned, så betyder det langt fra, at man ikke kan dekorere sine trapper, så de ikke kun er praktiske, men også pæne at sætte foden på.

Det er i hvert fald, hvad Kristy Robb har gjort. Hun er amerikansk blogger og dekorationsekspert, og på sin hjemmesiden Robb Restyle illustrerer hun, hvordan hun for nyligt har givet sine trapper derhjemme en ordentlig ansigtsløftning.

Kristy havde besluttet sig for at tilføje et mønster til sin trappe. Derfor var første skridt at lave et passende mønster med tape. Kristy brugte malertape, som hun efterfølgende skar til, så hun fik det ønskede mønster. Mellem tapen skulle der være en afstand på ca. 2,5 cm.

- Først placerede jeg tapen i trekanter på trappen. Jeg er meget vant til at gøre ting på øjemål, så jeg gættede på, hvad der måtte svare til 2.5 cm, og så overlapper jeg med nye trekanter, forklarer Kristy, der efterfølgende skar den overflødige tape væk.

Efter at have tapet og skåret det ønskede mønster til malede Kristy det hele over med en base farve (en creme-farve i dette tilfælde). Både for at lukke tapen ekstra godt til, men også for at beskytte mod den mørke farve, hun efterfølgende malede ovenpå. Dog måtte hun vente på, at den lyse farve kunne tørre, før hun malede igen.

Efter at have malet det hele mørkt (og ventet på at det trappen tørrede endnu engang) var det tid til forsigtigt at pille tapen af. De steder hvor tappen havde taget lidt af malingen med, malede Kristy forsigtigt op igen, og så var trappen færdig.

Som man kan se, er resultatet ret iøjnefaldende. En tidligere anonym trappe har pludselig fået en masse personlighed og stil.

Dagens Gossip